Prvoligaši iz Jabuke na prijemu kod gradonačelnika

PANČEVO, 17. septembar 2015. (TV Pančevo) – Novi član Prve lige Srbije, Rukometni klub „Jabuka“, zahvaljujući odličnim rezultatima u                                               prethodnoj sezoni, zaslužio je prijem u prostorijama Gradske uprave, gde su igrače, stručni štab i upravu ovog kluba pozdravili gradonačelnik                                       Pančeva Saša Pavlov i gradski većnik zadužen za sport Aleksandar Farkaš. Ocenjeno je da ovaj uspeh predstavlja još jedan dokaz teze da je                                       Pančevo „grad rukometa“. 

Rukometaši „Jabuke“ našli su se među uspešnim sportistima Pančeva kojima je upriličen prijem u Gradskoj upravi. Njih su ugostili i pozdravili gradonačelnik Saša Pavlov i gradski većnik zadužen za sport Aleksandar Farkaš. Gradonačelnik Saša Pavlov izrazio je zadovoljstvo ovim uspehom Rukometnog kluba „Jabuka“, koji već godinama beleži dobre rezultate. On je rekao da, uz Železnički rukometni klub „Dinamo“, koji se takmiči u Super „B“ ligi, i „Jabuku“, koja je odmah jedan rang ispod, Pančevo potvrđuje da je zaista „grad rukometa“.

- Evidentna je uzlazna putanja rukometa u Pančevu posle dugogodišnjeg perioda stagniranja, možda čak i opadanja popularnosti. Ne može nijedan sport sredstvima Grada da se razvija više u odnosu na neku drugu granu, ali biće mi izuzetno zadovoljstvo što ćemo morati da izdvojimo više novca za rukomet, jer su naši sportisti svojom igrom na terenu to zaslužili. Sledeće godine biće članovi Prve lige i to je impozantno. Strategija razvoja rukometa je išla u tom pravcu da u svakom rangu takmičenja imamo klubove koji će jedan drugog da prate. Mislim da je to najzdraviji način razvoja ovog sporta, izjavio je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Rukometaši „Jabuke“ iza sebe imaju jednu od najuspešnijih sezona u istoriji kluba. Predvođeni trenerom Žikicom Milosavljevićem postali su šampioni Druge lige „Sever“ i tako se plasirali u Prvu ligu Srbije.

- Mislim da će ovo biti ozbiljna sezona, s obzirom na to da igramo viši rang. Prva liga ima dosta kvalitetnih ekipa, ako uključimo i „Vladimirovac“ i „Banatski Karlovac“. Spremamo se na pravi način. Dobro je što je ekipa koja je bila prošle godine ostala na okupu. Pokušali smo da malo proširimo ovaj sastav, ali to je zaista teško, s obzirom na to da kod nas ne postoje finansijska sredstva kojima možemo da dajemo stipendije i određene vrste nagrade. Veoma je teško dovesti neke mlade momke koji bi želeli da se afirmišu, rekao je Žikica Milosavljević, trener RK-a „Jabuka“.

Dodaj datoteku