PAO I APATIN

Utakmica 2.kola Prve lige Srbije odigrana je u Sportskoj hali u Jabuci, a sastale su se ekipe „Jabuka“ i „Apatin“. Domaćini su slavili rezultatom 30:28. Ova utakmica označila je i derbi kola, ekipa koje konkurišu za vrh tabele. Domaćini su dobro otvorili utakmicu i već u 5.minutu poveli sa dva gola razlike 3:1.

 

Gosti su u nastavku pet puta izjednačavli rezultat, ali se rukometaši „Jabuke“ nisu predavali, već su organizovanije zaigrali i golovima kapitena Krstevskog, pa Beracke, Jovanovskog i ostalih ponovo stekli prednost, i na odmor otišli s rezultatom 16:13. U drugom poluvremenu rukometaši „Jabuke“ predvođeni trenerom Žikicom Milosavljevićem bili su u konstantnoj prednosti, i odličnom odbranom, alil još boljim napadom održavali vođstvo od dva-tri gola razlike sve do kraja utakmice i zasluiženo došli do svoje druge prvenstvene pobede na startu prvenstva Prve lige.

RK „Jabuka“: David Pešić 1, Ivan Beracka 2, Miroslav Rakić 7, Miloš Pavić 3, Dobrivoje Jovčić 5, Jovan Krstevski 4, Danijel Brzevski 1, Miroslav Jovanovski 4, Nenad Ervaćanin 2 i Ivan Peško 1 gol.

Utakmicu 3.kola Jabučani igraju narednog vikenda kada će snagu odmeriti sa ekipom „Jedinstva“ u Novom Bečeju. Ekipa „Jabuke“ je sada na prvom mestu na tabeli sa 4 boda, koliko ima i drugoplasirana ekipa „Lavovi BP“ iz Bačke Palanke.