Одржана конститутивна седница Скупштине ЗК ПРЛ "Север"

У среду, 08.07.2015. године, у великој сали Спортског савеза Војводине, одржана је конститутивна седница скупштине ЗК ПРЛ Север.

На скупштини је присуствовало 18 од укупно 24 делегата, колико броји скупштина ЗК ПРЛ "Север".

Пре почетка радног дела, члановима скупштине се обратио генерални секретар Рукометног савеза Војводине, који је присутнима пожелео спортску срећу пре почетка такмичарске сезоне и позвао их да и у наредном периоду укажу на евентуане пропусте, како би и он али и остали чланови тела и органа РСВ могли да утичу да лига и савез функционишу на што бољи начин.

Након избора радних тела, чланови Скупштине су једногласно усвојили предложени Правилник о удруживању у заједницу клубова ПРЛ "Север" и за председницу скупштине изабрали Јелену Пермосер (Лавови БП), а за потпредседницу Ибољу Такач (Халас Јожеф).

Након подношења извештаја од стране директора лиге, Јовице Тулаћа, као и његовог помоћника за судијска питања, Живана Стакића, чланови су исте једногласно усвојили, а затим и прешли на избор председника и чланова Управног одбора ЗК ПРЛ "Север". За председника је изабран Слободан Павловић (Банатски Карловац), а за чланове Миљан Вујовић (Врбас), Борис Страживук (ЖСК), Драган Видовић (Словен), Владимир Пудар (Кикинда), Душан Стипановић (Раднички) и Јовица Мајкић (Лаки).

Након паузе, која је била одређена због одржавања конститутивне седнице Управног одбора лиге, председник УО је предложио да се за директора изабере Јовица Тулаћ, досадашњи директор, што су чланови скупштине прихватили једногласно.

Мартон Фабијан, председник ТК РСС и КЗТ РСВ је члановима укратко презентовао детаље из аката РСС и одговорио на постављена питања, након чега је скупштина донела одлуку да је предложени календар прихватљив.

 

Након тога, прешло се на извлачење такмичарских бројева па су на основу жребања направљени и распореди одигравања утакмице у јесењем и пролећном делу сезоне за мушкарце и жене