NOVI SAD 021 POBEDNIK TURNIRA.

 

JABUKA 1. avgust 2015.  – U Jabuci je u okviru slave Ilinden održan tradicionalan turnir rukometnih veterana koji je ove godine okupio četiri ekipe. U duelima koji nisu imali rezultatski značaj, ipak je bilo dosta borbe i želje za pobedom, a na kraju turnira pobedu je odnela ekipa „Novog Sada“, pobedom u finalu nad domaćinom „Jabukom“ rezultatom 11:6. 

Sveti Ilija ili Ilinden u Jabuci se ne proslavlja samo na dan slave, već se tom prilikom danima ranije, ali i kasnije održavaju mnoge manifestacije i svečanosti kako bi se ova slava obeležila. Jedan od tih događaja je i rukometni turnir veterana na kom se ove godine okupilo četiri ekipe. „Hercegovina“ iz Sečnja, „Banatski Karlovac“, „Novi Sad 021“ i domaćin „Jabuka“ nadmetali su se u prijateljskim, ali i veoma borbenim duelima. U veliko finale prošli su domaća ekipa i „Novi Sad 021“ u kojem su gosti slavili sa 11:6 i tako osvojili turnir.

- Tradicionalno neugodan turnir, malo grub kako mi veterani to kažemo. Odlično je organizovan turnir. Iz godine u godinu mi malo starimo, ali turnir uvek ima tu draž i rado dolazimo. Mislim da je organizacija sasvim korektna, a i domaćini su uvek malo prepredeni. Malo nas napiju i umore pre utakmice i onda takvi moramo da igramo ovaj čuveni turnir, objasnio je Zoran Dejanović.

- Ovaj poraz ćemo pretrpeti junački, kao što smo i do sada. Veoma nam je drago što su nam tu gosti iz Novog Sada, oni takođe imaju svoj turnir čiji smo mi učesnici. Njima sada prepuštamo da se raduju, a mi ćemo da iskoristimo neku drugu priliku da se mi malo radujemo. Njihove stare priče su da smo imali domaćinsko suđenje. Ipak mislim da smo mi iznad njih, istakao je Aleksandar Todorovski.

- Mi rukometni veretani se već preko 10 godina sastajemo i to je preraslo u pravo prijateljstvo. Oni dolaze kod nas za našu slavu Petrovdan, mi kod njih za Svetog Iliju. Uvek smo lepo ovde ugošćeni, imam iskrene drugare ovde u Jabuci i nadam se da će ovo da potraje još mnogo godina, rekao je Aleksandar Vilotijević.